image

Styrelsen

Sektionens högsta organ

Dokument

Sektionsrelaterade dokument

Grafisk profil

Sektionens logotyper

Nämnder

Överblick över alla nämnder

Bokningsformulär

Här hittar du bokningsformulär för lokal och sektionsbil

Trygghetsråd

Kontakta trygghetsråd

Skyddsombud

Kontakta skyddsombud

För antagna studenter

Grattis till din plats på Industriell Ekonomi!

Det är nu det börjar! Sektionen har ett sprudlande studentliv och under våren arbetar 150 engagerade studenter för att på bästa sätt ta emot en ny årgång med öppna armar. För att ni nyantagna ska få lära känna er klass och få en så bra start som möjligt på er tid på KTH börjar ert äventyr med Mottagningen.

Den 15/8 är det dag för upprop och när ni kommer till campus på morgonen kommer vi dela in er i 16 små grupper, även kallade Faddergrupper. Då börjar Mottagningen och det innebär spännande aktiviteter från morgon till kväll. Ni får en introduktion till sektionens traditioner och går på sittningar som består av middag, sång, framträdanden och tillhörande efterfester. För det mesta rör vi oss omkring på Campus för att ni ska bli bekanta med KTHs områden men ibland åker vi iväg till andra platser i Stockholm. Allt deltagande i Mottagningen är helt frivilligt (Uppropet är dock obligatoriskt. Kan du inte komma på uppropet måste du kontakta studievägledare Michelle Eng Medin på svl-cinek@itm.kth.se).

Några dagar innan uppropet kommer du att kontaktas av en av dina Faddrar som stämmer av läget inför uppropet och påminner om vad som är bra att ha tillgängligt under Mottagningen (se nedan). Ett par veckor innan uppropet släpps schemat för de två första veckorna på KTHs hemsida och sedan två veckor i taget. Har du några frågor innan dess är du varmt välkommen att kontakta ÖPH (Överphösare) som är ansvarig för Mottagningen. ÖPH 2022 är Simon Haglund och nås på oph@iare.nu eller 0733292500

Vad skall jag ha med mig?

Första dagen

Många aktiviteter kommer att vara utomhus, inklusive första dagen. Se därför till att ha kläder du är bekväm att sitta i gräset med. Det absolut viktigaste är att du har med dig legitimation till uppropet! Tag även med kläder efter väder.

Resten av Mottagningen

Mottagningen innebär blandade aktiviteter från morgon till kväll. Följande kläder kan komma till användning under veckorna och kan därför vara bra att ha nära till hands:

  • Finkläder till finare sittningar, vilket innebär mörk kostym eller klänning
  • Rolig utklädnad av olika slag till sittningar med tema
  • Långklänning/frack/mörk kostym till våra allra finaste sittningar
  • Badkläder

Bostad

Ställ dig i bostadskö!

Det gör du på sssb.se. Det är aldrig för sent att ställa sig i kö, och du vet aldrig när din kötid kan komma väl till pass. SSSB publicerar också löpande studentrum på sista-minuten där det är ”först till kvarn” principen som gäller. Om du har tur kan du få en sista-minuten-bostad även om du inte hunnit samla så många ködagar. SSSB är studenternas bostadsförmedling och är delägd av THS (Tekniska Högskolans Studentkår) och en hel del andra kårer i Stockholm. För att bo och köa hos SSSB krävs ett THS-medlemskap. Det finns också andra aktörer på marknaden som erbjuder studentbostäder. En av dem är Stockholms stads bostadsförmedling. Mer om deras bostäder kan du läsa om här: http://www.bostad.stockholm.se/sv/Student/

Privat uthyrning

Det finns många privatpersoner som vill hyra ut rum eller lägenheter i Stockholm. Du hittar privata annonser på bland annat akademiskkvart.se. Akademisk kvart är en andrahandsförmedling som direkt vänder sig till studenter. Att annonsera och bli medlem är helt gratis för alla. Akademisk kvart strävar mot att endast förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå. För att möjliggöra detta erbjuder Akademisk kvart, förutom information om typkontrakt och regler, även kontroll av uthyrare samt kunskap om bedrägerier i branschen. Akademisk kvart håller sig ständigt uppdaterade om bostadsmarknaden i Stockholm.

Välkommen!

Simon Haglund, ÖPH

image
image